Манчестър Юнайтед и Арсенал не се победиха в дербито от предпоследния кръг на Висшата лига. Сблъсъкът между два от грандовете на английския футбол завърши при равенство - 1:1.

Гола за "червените дяволи" реализира Андер Ерера, разписал се след точно половин час игра, а крайното 1:1 оформи Тайлър Блекет, пратил топката в собствената си мрежа, след опит за центриране на Уолкът.

Домакините бяха по-добрият отбор на терена през голяма част от двубоя, като обаче на няколко пъти едва не изпуснаха от контрол крехката си преднина.

Мениджърът на манчестърци Луис ван Гаал така и не успя да надхитри "колегата" си на другата скамейка - Арсен Венгер, въпреки че Юнайтед прояви тактическа дисциплина и не допускаше мощните атакуващи състезатели на съперника в наказателното си поле.

В редиците на домакините като титуляр стартира Радамел Фалкао, като Рууни бе контузен преди срещата днес, а Ван Перси - болен. Колумбийският ас опита всячески да демонстрира желанието си за изява, но нищо не му се получаваше така, както по всяка вероятност е искал.

Юнайтед взе нещата в свои ръце от първия съдийски сигнал, като Арсенал приличаше по-скоро на състав от средата на таблицата с класирането. Акциите на "червените" се редуваха една след друга, а "артилеристите" не успяваха да окажат подобаваща съпротива на опонента си.

След половин час игра, при поредната вихрена акция на домакините в половината на съперника, на върха на атаката изненадващо се оказа Андер Ерера, който от удобна позиция откри резултата, съвсем заслужено за тима си.

Арсенал успя да покаже зъби едва през вторите 45 минути, като опасностите за "артилеристите" започнаха да се редуват една след друга след 50-ата минута, а първият точен удар за тима дойде едва след час игра.

След направените от Венгер смени обаче Арсенал определено "живна", а на всичко отгоре Юнайтед трябваше принудително да замени Де Хеа, който получи разтежение. На вратата застана бившият страж на Барселона Виктор Валдес, който бе разочарован малко след като се появи на терена.

7 минути преди края на срещата влезлият като резерва Тио Уолкът опита да центрира, топката се отби в крака на Блекет и влетя в мрежата за 1:1.

Нова промяна в резултата не бе регистрирана и така интригата около третото място във Висшата лига се запази, като към момента Юнайтед е с 69 точки, а Арсенал разполага със 71, като има и мач по-малко на сметката си.