В събота е поредното издание на спиращото дъха Ел Класико между Реал (М) и Барселона. Topsport.bg вече Ви предложи няколко материала, подгряващи за шоуто, което предстои на стадион "Сантяго Бернабеу". Сега ще припомним най-голямата победа на Реал над големия си съперник от Каталуния.

През 1943 година "белите" и "червено-сините" се изправят едни срещу други в полуфиналите от турнира за Купата на Генерала, която днес се нарича Купата на Краля. Барса печели на своя земя с 3:0. Преди реванша обаче, на сцената се появява големият привърженик на Реал и диктатор на Испания - генерал Франко.

"Не забравяйте, че повечето от вас все още играят футбол, защото аз съм решил така. Да видим още колко време ще е така и дали ще продължа да прощавам вашите пориви на патриотизъм", казва заплашително Франко на каталунските футболисти от Барселона.

Дали уплашени от думите му, но формата на "блаугранас" пада драстично за ответния мач. А резултатът до почивката е повече от внушителен - 8:0 за Реал! Крайният резултат е 11:1 в полза на Мадрид.

Генерал Франко е доволен, играчите на Барса спокойни, а световната пресата излиза със заглавия "Абсурдно!" и "Това не е футбол!".