Отсъствието на капитана на националния отбор Стилиян Петров и вторият избор Мартин Петров за контролата с Беларус хвърли в размисъл Лотар Матеус затова на кого да повери лентата.

Според „Труд" селекционерът на „трикольорите" вече е взел решение и това в играчът на Ростов Чавдар Янков. Полузащитникът е с най-дълъг стаж в държавния тим сред повиканите за проверката. Както в известно Стилиян Петров и Мартин Петров не бяха повикани за контролата в сряда.

Пред Лотар Матеус има и друг проблем за решаване, а именно на кой вратар да започне мача с Беларус. Както е известно титулярът Николай Михайлов е с контузия в гърба. Друг  повикан страж - Пламен Илиев ще пази в понеделник в дербито със Славия от първия пролетен кръг на "А" група, само две денонощия преди контролата с Беларус.

Предстои да се реши в разговори с ръководството на Левски дали той ще пътува за Минск. Ако Илиев не се качи на самолета, Матеус ще повика Иван Караджов (ЦСКА).
Единствено Благой Георгиев ще пътува сам и директно за Минск.

Проверката с Беларус е в сряда. Националите се събират днес от 14 часа в хотел "Хилтън" в София и ще направят една тренировка на българска земя. Заниманието е в понеделник oт 18,00 часа на „Васил Левски".