Жо-Вилфред Цонга загуби от Стан Вавринка с 1:6, 6:3, 3:6, 2:6 в първия двубой на сингъл от финала за Купа "Дейвис", а след края на срещата разкритикува френската публика, заявявайки че местните фенове не да подкрепили достатъчно своите играчи.

"Когато отборите бяха обявени, те аплодираха повече за Стан и Роджър, отколкото за нас. Швейцарските почитатели се чуваха много повече, отколкото френските", коментира Цонга на последвалата пресконференция.

"След едно от разиграванията Стан обяви, че топката е аут, а тя беше в корта. Когато отидох да проверя отпечатъка и бях освиркан в собствената си страна. Може би не е било от страна на френските фенове, но беше неприятно. Трябва да излезем на корта и да ентусиазираме публиката с качествена игра. Може би това се случи, защото днес бях в губеща позиция, но се надявам това да се промени в останалите срещи", завърши разочарованият французин.

Стан Вавринка обаче е на мнение, че доброто му представяне е причината за ситуацията по трибуните. "Те нямаше какво толкова да направят за него. Мисля, че за него е лесно да каже, че публиката не го е подкрепяла достатъчно. Според мен това се случи, защото аз бях по-добрият тенисист на корта и това е всичко", отговори световният №4.