Селекцията в Нюкясъл продължава с пълна сили. Новият мениджър на тима Стийв Макларън отново е активен на трансферния пазар. След като вчера на "Сейнт Джеймсис Парк" бе представен холандския национал Жоржиньо Вайналдум, закупен за 14.5 милиона паунда от ПСВ (Айндховен), сега "свраките" са съвсем близо до подписа на голмайстора на белгийския шампионат и нападател на Андерлехт Александър Митрович. Според "Дейли Мирър" сръбският талант ще премине в Нюкасъл срещу 12 милиона паунда.

Футболистът вече е договорил своя личен контракт, като се очаква да подпише за пет години с новия си клуб. Привличането на Митрович няма да спре преследването на още поне един нападател от страна на Нюкасъл. Шефовете на "свраките" преследват Чарли Остин от Куинс Парк Рейнджърс.

В плановете за селекция на северняците са още халфът на Олимпик Марсилия Флориан Товен и бранителят на Щутгарт Антонио Рюдигер, за когото се води трансферна битка с Волфсбург. Смята се, че собственикът на Нюкасъл Майк Ашли е осигурил приблизително 60 милиона паунда бюджет за трансфери на новия си мениджър Макларън.