Старши-треньорът на мъжкия национален отбор Пламен Константинов и мениджърът Владимир Николов определиха разширения състав за Световното първенство по волейбол в Полша, който бе публикуван днес в официалния сайт на БФ Волейбол.

"Пламен Константинов изпрати днес официална повиквателна на бившата звезда на тима Матей Казийски за предстоящото Световно първенство 2014 в Полша", съобщи пък по-рано през деня bTV.

Казийски се отказа от националния отбор на България през 2012 година, след скандал с ръководството на волейболната федерация и досега е твърд в намерението си да не отстъпва от своите позиции за оставка на Данчо Лазаров и членовете на Управителния съвет.

Заедно с Матей за националния тим официални повиквателни ще получат още две значими фигури - разпределителят Андрей Жеков и диагоналът Боян Йорданов. И докато при първите двама е въпрос на желание да бъдат в състава на националния отбор, то за третият - Боян, лекарите ще трябва да се произнесат относно неговото участие. В края на сезона българският волейболист на Олимпиакос получи травма като имаше опасност от хирургическа интервенция и до сега бе на медикаментозно лечение.

Ето състезателите, на които ще бъдат изпратени повиквателни:

Разпределители: Андрей Жеков, Георги Братоев, Добромир Димитров

Диагонали: Цветан Соколов, Боян Йорданов, Данаил Милушев, Венелин Кадънков

Посрещачи: Тодор Алексиев, Матей Казийски, Тодор Скримов, Валентин Братоев, Николай Пенчев, Мирослав Градинаров

Централни блокировачи: Виктор Йосифов, Николай Николов, Теодор Тодоров, Светослав Гоцев

Либеро: Теодор Салпаров Мартин Божилов