Феновете на Локомотив (София) заявиха, че клубът "би трябвало" вече да има своите нови собственици.

Председателят на Националния фенклуб на привържениците на Локомотив - Румен Първанов разкри пред bTV:

„Съдейки от информацията, която добиваме от средствата за масoва комуникация, стигаме до извода, че нашия клуб има нови собственици. Господата, които са закупили контролния пакет акции, Мирослав Касев и Димитър Петков, са вече собственици на ПФК Локомотив", заяви Първанов.

На въпрос дали това със сигурност са новите собственици, той отговори така: „За втория не съм сигурен, но за първия е абсолютно категорично".

Феновете са много притеснени за бъдещето на клуба и искат възможно най-скоро да разберат какъв път ще поеме отборът. Те са категорични, че няма да допуснат клубът да изчезне.

„Не е нормално на 6 юли ние да нямаме футболен клуб, да няма отбор, който да води подготовка, да няма състезатели, да няма треньори, да няма нищо. Тук на стадиона са само секретарката и домакинът и никой нищо не прави. Ние не знаем ще има ли такъв отбор, няма ли да има, какви са намеренията на новите собственици, те ще издържат ли клуба?".

„Ще се самоиздържаме ако трябва, ще събираме пари между нас. Това е крайният вариант. Надявам се, че няма да се стигне до този вариант. Мисля, че Локомотив ще има отбор и няма да се налага ние феновете да играем".