Пълномощникът на фамилиите Манджуков и Инджови в ЦСКА - Милко Георгиев призна, че ЦСКА вече отдавна не е онзи клуб от миналото. Според основателя на CSKA TV, новият инвеститор, който иска да влезе в клуба няма да е „чичко Паричко".

„Петър Манджуков излезе и категорично заяви, че повече няма да участва в управлението и финансирането. Ние говорим от името на инвеститора. Държа всички хора да знаят, че г-н Томов изключително много обича ЦСКА и не можем да причислим неговото управление като нещо, което заслужава само позитивна или само отрицателна оценка. Той сам каза, че има други ангажименти, които вече му пречат. Ако подпише споразумението, от утре в ЦСКА спокойно ще има нов инвеститор", заяви той пред Diema Sport.

„Няма какво да се заблуждаваме - отдавна не сме това, което бяхме, както се пише във форумите. Истината е, че не може един клуб с приходи от 3-4 милиона лева да харчи 15 милиона. Това просто не може да се случи. Прав беше Стойчо Младенов: изходът е само един - трябва оздравителен план. Този оздравителен план означава клубът да функционира като търговско дружество с печалба. Държа да подчертая, че няма да дойде поредният „чичко Паричко", който да налее милиони, докато му свършат. Ние говорим, че проектобюджетът трябвало да включва участие в Лига Европа и т.н. Ами ако отборът не се класира? Или отборът ще работи като нормално дружество, или ще фалира. Който не го е разбрал, трябва го проумее възможно най-бързо. В последните дни чухме всякакви мнения, включително и че държавата трябвало да опрости дълговете към НАП. Че тя ако го направи, трябва да стори същото и за Левски, и за другите. Тогава пък държавата ще фалира", призна Георгиев.

„Нека да е ясно - повечето хора да не си правят илюзиите, че утре инвеститорът и пак ще се харчат безумни милиони за селекция. Чисто маркетингово смятам, че ЦСКА е на ниво -68, под земята. Ще се опитаме да го изкараме на плюс", завърши той.