Отборът на Монако ще играе в Шампионската лига и през следващия сезон. Тимът от Княжеството спечели надпреварата за най-престижния клубен турнир, след като финишира на трета позиция във френската Лига 1. С пръст в уста останаха конкурентите от Марсилия и Сент Етиен, които въпреки победите си днес, не успях да откраднат бронзовите медали от селекцията на Леонардо Жардим.

За наше огромно съжаление, Митко Бербатов така и не се появи в игра при минималния успех над Лориен с 1:0. Монегаските бяха длъжни да спечелят визитата си на „Стад Ив Аленмат-Ле Мустоар", ако искаха да играят в ШЛ и през следващия сезон. Те сториха това по възможно най-трудния начин,  допускайки тежки заключителни минути, през които само късметът ги спаси от попадение в мрежата на Субашич.

Победният гол в срещата бе дело на Яник Ферейра-Караско, който  още в 20-ата минута промуши топката под плонжа на Бенжеми Лакомт. Гостите дори си позволиха да пропуснат и дузпа чрез Мартиал, която за една бройка не им коства и мястото в ШЛ.

Сент Етиен не дочака чудото, но все пак спечели за честта си. Селекцията на Кристоф Галтие подчини Гингам с 2:1, с което приключи тазгодишния сезон на пето  място. И двете попадения за „зелените" бяха дело на котдивоарецът Макс-Ален Градел.

Олимпик (Марсилия) също спечели домакинството си на Бастия, но ще трябва да се задоволи с четвъртата позиция и място в груповата фаза на Лига Европа.

ЛОРИЕН-МОНАКО 0:1

0:1 Ферейра-Караско (20')

СЕНТ ЕТИЕН-ГИНГАМ 2:1

1:0 Макс Градел (36'), 2:0 Макс Градел (49'), 2:1 Бюве (67')

МАРСИЛИЯ-БАСТИЯ 3:0

1:0 Пайе (14'), 2:0 Жику-автогол (39'), 3:0 Окампос (89')