Футболен клуб Светкавица (Търговище) очаква покана за участие в Североизточната "В" група на мястото на селския клуб Агроелит (Макариополско), разбра се след завършилия късно снощи Обществен съвет по проблемите във футбола в Търговище.

За да стане това обаче, трябва да се произнесе и Зоналният съвет на БФС във Варна, която да даде освободилото се от Дунав Русе 2010 (Русе) място. Ясно е, че времето няма да стигне на хората в Търговище да сменят името, така че в първенството, ако бъде допусната Светкавица, тя трябва да играе като Агроелит (Макариополско).

До ситуацията се стигна след оттеглянето на спонсора ЕМУ АД седмица преди началото на шампионата в Б група въпреки липсата на каквито и да е дългове. Сега общественият съвет реши ръководството на клуба да е от няколко човека, като то ще е отворено за членове, които да подпомагат издръжката на клуба.

Домакинът на провелата се среща - кметът на Търговище д-р Красимир Мирев, обеща да предостави на новата Светкавица стадион "Неделчо Камов" за тренировки и стадион "Димитър Бурков" за официалните мачове. По отношение на множеството въпроси дали общината не може да поеме клуба, на срещата стана ясно, че това не е възможно, защото е необходимо решение на Общинския съвет. Такова може да бъде гласувано на следващото заседание, което е насрочено най-рано след месец.