Вицепрезидентът на Българския футболен съюз - Атанас Фурнаджиев сподели пред Topsport.bg мнението си за прокламираната за пореден път идея наблюдаването на мачовете от „А" група да стане платено.

Както е известно, пред финализиране е проектът за нов телевизионен канал, по който да вървят всички мачове от родното първенство и най-впечатляващите дербита от Висшата лига. След промяна в закона българските мачове вече не са в графата „обществено значение" и затова не се налага да бъдат излъчвани по обществена телевизия. Изключение прави единствено финалът за Купата. От различните оператори признават, че имат информация за старт на нов канал, но не и за точния ден и месец. Планът е да се плаща мач за мач, а месечно за целия нов канал. Вероятно сумата ще е 4 или 5 лева - с други думи напълно достъпна за феновете.

Ето какво заяви Фурнаджиев по темата пред медията ни:

„Прави сте, тази идея не е нова, не е от последните дни. Тя циркулира отдавна в общественото пространство, но просто до момента не беше представен успешен проект, който в последствие да бъде осъществен.

Нас в БФС не ни касае пряко, в чисто финансовия смисъл на думата, дали ще има интерес към това определящо за повечето клубове нововъведение. Да, именно за тях ще е от решаващо значение, защото говорим за приходите в собствените им клубни каси.

Личното ми мнение? Да, според мен интерес ще има и си заслужава да се даде ход на идеята. Не мога да си обясня защо според някои критици хората няма да бъдат готови да си платят, за да гледат мачовете от „А" група. Не е така. Видяхте още вчера каква информация се появи - че сме на една доста добра позиция в света по интерес към вътрешното първенство", заяви Фурнаджиев.

Още вчера се появи информация, според която българското първенство е №22 по сила в света. Това са изчисленията на Международната асоциация по футболна история и статистика. Причината е интригата до последния момент в шампионата ни, както и представянето на Лудогорец в европейските турнири.