Легендата Христо Бонев заяви, че форматът на родното първенство трябва да бъде променен. Според Зума в "А" група трябва да се състезават 16 отбора, а не 10, както е в момента. Бившият национален селекционер добави, че е редно шампионът Лудогорец да обръща повече внимание на българските кадри.

"Дали форматът на шампионата е добър? Мисля, че в България трябва да има не 10, а 16 отбора. Хората да прочетат малко история на футбола в България и да видят кои са най-големите отбори. Да, ЦСКА може да има проблеми, да не е бил изряден, но това е клуб, който липсва на всички. Тези отбори, като Левски и ЦСКА, помагат за развитието на играта. Държавата не трябва да е чужда на спорта, напротив. Нека управниците да помислят как да помогнат. Да гарантират един минимум на отборите да съществуват, тези от "А" и "Б" група. Смятам, че ако се направи нещо такова, футболът в България ще тръгне нагоре", каза Бонев пред "7 дни спорт".

Той коментира и назначаването на Едуард Ераносян в Лудогорец. "Не съм учуден от промяната. Това момче (Бруно Рибейро) никой не го знаеше. Не знам откъде е дошъл, но се видя, че не става. Ераносян сигурно има двойно по-голяма мотивация, след като дълго време беше извън треньорството. В Разград всичко е на добро ниво, така че има условия да постигне успехи. С Ераносян си имаме лични търкания, по локомотивска линия. Превърна ли се Лудогорец в оазис в България? Наистина Лудогорец е много пред другите като финанси и т.н. Аз бих си казал мнението, ако ме питат, без да ангажирам никого. Разбире се, Домусчиеви си управляват клуба, но е редно да се залага на повече български момчета, а не 10 чужденци", добави легендата на Локомотив (Пловдив).