Роберто Ди Матео бе уволнен от мениджърския пост в Челси. Причината - тежката загуба с 0:3 от Ювентус във вторник вечер, която на 90% изхвърля лондончани от Шампионската лига още в груповата фаза. Поражението от Ювентус и слабата форма на Челси в последния месец дойдоха в повече на Роман Абрамович и компания, които реагираха светкавично.

Все още не е ясно кой ще замени италианеца, като сред най-спряганите имена е това на Рафаел Бенитес. Ето какво гласи съобщението на официалния сайт на Челси.

„Футболен клуб Челси се раздели тази сутрин с мениджъра Роберто Ди Матео.

Представянето на отбора в последно време и резултатите не са достатъчно добри, собственикът и борда на директорите смятат, че е необходимо да се направи промяна сега, за да може клубът да продължи да се движи в правилната посока, тъй като навлизаме в изключителна важна част от сезона.

Клубът е изправен пред тежка задача да се класира за следващата фаза в Шампионската лига, както и да продължи да се конкурира за първото място във Висшата лига и другите турнири в Англия. Нашата цел е да останем възможно най-силни и да се борим на всеки един фронт.

Собственикът и борда на директорите искат да благодаря на Роберто за всичко, което направи от месец март насам, когато застана начело на отбора. Роберто ни помогна да спечелимм историческа първа титла в Шампионската лига, както и да вдигнем за 7-ми път ФА Къп. Никога няма да забравим огромния му принос за клубната история и Роберто винаги ще бъде добре дошъл на „Стамфорд Бридж".

Скоро клубът ще направи обръщение за новия мениджър на отбора".