Отборът на Милан записа деветата си загуба от началото на сезона. Селекцията на Пипо Индзаги падна при визитата си на неубедителния Удинезе с 1:2.

Първото полувреме премина под тотално надмощие на „фриуланите",които обаче така и не съумяха да отбележат търсеното попадение. Особено активни бяха Ди Натале и Видмер, ала късметът не бе на тяхна страна.

Фортуна се усмихна на домакините в 58-ата минута, когато резултатът бе открит от Джампиеро Пинци. Отбраната на Милан не успя да се справи при един корнер и топката отиде право в краката на универсалния халф, който от 14 метра простреля Диего Лопес  за 1:0.

Емануел Баду лиши битката от интрига с втори гол в 75-ата минута, а до края дори и гол с глава на Пацини, не успя да помогне на гостите да се спасят от поредна загуба.

Селекцията на Пипо Индзаги остава на деветото място с актив от 43 точки,които по чудо все още вдъхват някакви надежди на „росонерите" за участие в Лига Европа. Удинезе пък се изкачи няколко места в таблицата и вече е на 12-та позиция с 38 пункта.


Udinese vs AC Milan 2-1 All Goals and Full... by enteritament

УДИНЕЗЕ-МИЛАН 2:1

1:0 Пинци (58'), 2:0 Баду (75'), 2:1 Пацини (88')

СТАДИОН: „Фриули"

СЪДИЯ: Антонио Дамато

УДИНЕЗЕ: Карнезис, Пирис, Данило, Домици, Видмер, Алан, Пацини, Баду, Гилерме, Гейхо, Ди Натале (резерви: Скуфет, Перица,Сапата, Бубнич, Холберг, Паскуале, Коне, Силва, Теро, Агиер, Мерет)

МИЛАН: Лопес, Антонели, Мексес, Палета, Абате,Ван Хинкел, Де Йонг, Бонавентура, Сусо, Пацини, Менес (резерви: Абиати, Де Шильо, Дестро, Хонда, Рами, Поли, Сапата, Бокети, Черчи, Бонера, Дзакардо, Донарума)