Милан записа трети пореден мач без успех в Серия "А". "Росонерите" завършиха наравно 1:1 с Лацио, като по този начин пропуснаха златен шанс да се доближат на точка от лидера Интер. И двата гола в мача паднаха преди почивката, когато се разписаха Бориело и Лихтщайнер.

Милан започна активно мача и можеше да откри резултата още в 15-ата минута. Пипо Индзаги подаде към Зеедорф, който от границата на полето отправи техничен и точен удар, но Муслера в последния момент изби в корнер.

3 минути по-късно Фламини бе съборен в наказателното поле и главният съдия отсъди дузпа. В отсъствието на Роналдиньо, Марко Бориело се нагърби с отговорността и не сгреши - 1:0.

Попадението сякаш успокои домакините, които в следващите минути бяха подложени на натиск от Лацио. Столичани направиха няколко отлични атаки и в 32-ата минута изравниха резултата. Лихтщайнер се възползва от грешка на Антонини и с удар от 4-5 метра не остави шанс на Дида - 1:1.

Първото положение за гол след почивката се откри пред Лука Антонини. Защитникът отправи страховит удар от повече от 20 метра, но топката срещна горната греда.

В 65-ата минута отново "росонерите" се разминаха с гола. Отлична триходова атака бе завършена със зрелищен удар от въздуха на Бориело, но топката не намери очертанията на вратата на Лацио. Малко по-късно и гостите излязоха на стрелкова позиция, но Диас шутира неточно. До края на мача Милан хвърли всички сили в атака, но отбраната на Лацио не сгреши.

МИЛАН - ЛАЦИО 1:1
1:0 Бориело (18'-дузпа)
1:1 Лихтщайнер (32')

МИЛАН: Дида, Дзамброта (77' Янкуловски), Тиаго Силва, Антонини, Абате, Амброзини, Фламини, Зеедорф, Бориело, Индзаги (77' Дзигони)

ЛАЦИО: Муслера, Диас, Стендардо, Раду, Лихтщайнер (88' Биава), Броки, Ледесма, Маури, Коларов, Сарате (83' Фоджа), Роки (56' Крус)