Бившият треньор на Барселона Хосеп Гуардиола изрази възхищението си от представянето на Лионел Меси по време на снощния мач на каталунците с Манчестър Сити (1:0) от Шампионската лига. "За мен беше привилегия да гледам Лео. Той е много добър. Иначе като цяло Барса игра много силно и създаде доста опасности", заяви Пеп след двубоя пред Радио "Каталуня".

Наставникът на Байерн (Мюнхен) беше на трибуните на "Камп Ноу", за да наблюдава на живо играта на потенциалните съперници на тима му на четвъртфиналите в ШЛ. Предния ден Гуардиола изгледа и срещата Атлетико Мадрид - Байер (Леверкузен).

Интересното е, че за Пеп това беше първо завръщане на стадиона на Барса след напускането му на клуба през 2012 г. Снощи Гуардиола влезе със сезонна карта заедно със свои роднини и седна сред обикновените хора, вместо да се възползва от опцията да заеме място в ложата. Камери на няколко пъти го уловиха как изразява емоциите си при отиграванията на Меси и гола на Иван Ракитич, макар да се опитваше да се скрие.

Жребият за четвъртфиналите е утре. Пеп обаче отказа да посочи кой иска за съперник. "На този етап всички съперници са много опасни", заяви той. На въпрос как са нещата в Байерн, Гуардиола заяви, че всичко е добре.