От пресслужбата на "Нове Холдинг" потвърдиха новината, която Topsport.bg Ви съобщи още на 11 ноември - Васил Божков е готов да оздравява ЦСКА.

Topsport.bg разбра и част от плана на Васил Божков за ЦСКА. Един от най-богатите българи е готов да дава по 10 милиона лева на година за клуба от Борисовата градина до завръщането му в елита. Голяма част от въпросната сума ще отива за погасяване на дълговете. Междувременно ще се инвестира в стадион "Българска армия", както и базата "Панчарево".

Васил Божков има изготвен план за стадион "Българска армия", при който съоръжението ще получи категория 4 звезди и ще може да приема мачове от елиминационната фаза на европейските клубни турнири. За целта ще бъде изграден подземен паркинг на мястото на сегашната автокъща "Капитолия".

ЦСКА ще има осигурен бюджет от 16 милиона лева за първата си година в "А" група, като при класиране за европейските клубни турнири сумата може да нарастне.

Също така по-рано тази седмица Петър Манджуков е имал среща с Васил Божков в столичен ресторант. На нея Манджуков е изявил желание да си партнира с Васил Божков.

Първоначалната договорка между двамата е Васил Божков да разполга с 60 % от ЦСКА, а за Манджуков да останат 40%.

Очаква се въпросният план да бъде реализиран веднага след оттеглянето на Гриша Ганчев.