ЦСКА няма спирка по време на контролите си в Турция. "Червените" записаха трета поредна победа от три мача, а днес тяхна жертва бе вторлият в Полша - Шльонск (Вроцлав). Момчетата на Стойчо Младенов стигнаха до успех с 1:0, гола отбеляза бразилецът с български паспорт Маркос Маркиньос в 35-ата минута. Халфът засече центриране от корнер на Жуан Фелипе.

В предишните две контроли ЦСКА надделя над германския Аален с 1:0 и над украинския Металист (Харков) с 2:1. Прави впечатление, че "армейците" вече трети мач не допускат гол от игра - попадението на Металист падна от дузпа.

И срещу Шльонск се получи доста интересен мач, не липсваха положения пред двете врати, бе отменен по един гол за ЦСКА и поляците.

Не мина и без нов куриоз. След като стадо овце проследи на живо срещата с Металист до терена, сега два пъти бе пит център при началото на второто полувреме. Причината - ЦСКА забрави, че има нужда от вратар и такъв под рамката липсваше.

Ето най-интересното от днешната контрола на ЦСКА в Труция:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

4 - Добро положение за гол се откри пред футболистите на Шльонск още в самото начало на срещата. След удара от границата на наказателното поле топката премина покрай дясната греда на вратата на ЦСКА.

11 - Отменен гол на ЦСКА! Новото попълнение на "червените" в атака Стефан Николич вкара топката в мрежата на Равлек, но главният съдия отсъди нарушение на тарана срещу вратаря.

16 - Нова добра възможност за Шльонск да поведе в резултата. Поляците центрираха от пряк-свободен удар във вратарското поле на ЦСКА, където Уваренко боксира топката. Защитник на "червените" също се намеси добре и изби коженото кълбо пред връхлитащ нападател на съперника.

21 - Шанс за ЦСКА! Най-добрият в състава на Стойчо Младенов до момента Неманя Милисавлевич намери по отличен начин с пас по въздуха Стефан Николич. Последният оставаше очи в очи със стража на Шльонс. Равлек обаче излезе и скъси ъгъла, успявайки да спаси вратата си от гол.

23 - В рамките само на минута и ЦСКА, и поляците можеха да открият резултата. Първо вратарят на българския тим Уваренко можеше да сбърка фатално с рискован шпагат пред пеналта на "армейците" в опит да отнеме топката при дълъг пас. При последвалата атака на ЦСКА отново Николич шутира, но в аут.

35 - ГОЛ ЗА ЦСКА! Автор на попадението бе Маркос Маркиньос. Жуан Фелипе центрира в пеналта на Шльонск от корнер. Топката стигна до втора греда, където включилият се в атака бразилец с български паспорт Маркиньос я вкара в мрежата на поляците от движение.

40 - Добра намеса на Максим Уваренко. Вратарят на ЦСКА не трепна при удар с глава от близко разстояние и улови топката.

КРАЙ НА ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ

НАЧАЛО НА ВТОРОТО ПОЛУВРЕМЕ

46 - Два пъти беше изпълнен център, защото ЦСКА нямаше вратар под рамката. С леко закъснение в игра се появи Ел Харуби.

49 - Футболист на Шльонск се опита да прехвърли влезлия като резерва за ЦСКА вратар Ел Харуби. Той обаче реагира перфектно и изби топката в ъглов удар.

57 - Малко не достагна на ЦСКА да поведе с 2:0 без да вкарва гол. Венцислав Василев центрира в пеналта на съперника по земя, а в опит да изчисти Качмарек щеше да отбележи в собствената си врата.

70 - Проливен дъжд започна да се изсипва на терена, което със сигурност ще попречи на ЦСКА и Шльонск да продължат с хубавия футбол, който показваха до момента.

75 - Ел Харуби отново се намеси добре. Вратарят изби удар на футболист от Шльонск, който шутира от няколко метра.

80 - Отменен гол и на Шльонск. Защитникът на ЦСКА Кристиян Супусепа успя да блокира удар от воле и топката излезе в корнер. След изпълнението му поляците вкараха, но съдията видя нарушение и не зачете попадението.

КРАЙ НА МАЧА

 

СТАТИСТИКА

ЦСКА - ШЛЬОНСК 1:0

1:0 Маркос Маркиньос (35)

 

ЦСКА (I ПОЛУВРЕМЕ): Максим Уваренко, Апостол Попов, Денис Причиненко, Пламен Крачунов, Тончи Кукоч, Стивън Сънди, Тони Силва, Неманя Милисавлевич, Маркос Маркиньос, Жуан Фелипе, Стефан Николич

ЦСКА (II ПОЛУВРЕМЕ): Ел Харуби, Венцислав Василев, Денис Причиненко, Пламен Крачунов, Борис Галчев, Кристиян Супусепа, Неманя Милисавлевич, Марио Бъркляча, Серджиу Буш, Тони Силва, Жуан Фелипе

Треньор: Стойчо Младенов

 

ШЛЬОНСК: Равлек, Зелински, Холота, Карлос де Соуса, Даниелович, Хейтли, Райчар, Мачай, Качмарек, Пих, Пачиао

Треньор: Тадеуш Павловски