Представители на големите отбори в Италия Интер, Ювентус, Милан, Рома и Наполи са провели тайна среща, на която е било взето решение да създадат нова Супер Лига.

Според медиите на Ботуша грандовете са се обединили в четвъртък, след като на събранието на Лега Калчо, съюзът на отборите от Серия "А" и Серия "Б", бе изпран за представител Томазо Джирарди от Парма, а кандидатът на Юве Джовани Коболи Джили

Това решение остави големите отбори без човек в профсъюза, а на излизане генералният мениджър на Милан Адриано Галиани обяви: "Няма да стоим безсилни".
Веднага след това се появиха слуховете за създаването на новата Супер Лига, която да разцепи Лега Калчо. "Тези 5 клуба притежават 84% от феновете на спорта в Италия, те не може да имат същата тежест като останалите клубове", добави Галиани.

Според други информации обаче действията на грандовете са само сплашваща тактика към другите тимове, за да си възвърнат позициите в съюза.

Футболните анализатори в Италия обаче твърдят, че всичко е заради телевизионните права, които от следващия сезон ще се договорят в пакет. В момента всеки клуб сам се договаря с ТВ компаниите, което води до неравнопоставеност и различия в приходите на отделните отбори. Това удря най-силно върху тимовете от Серия "Б".

Нито един мач от втора дивизия не е даван от началото на сезона, заради провалени преговори между страните. Отборите от Серия "Б" заплашват със стачка и дори прекъсване на шампионата, ако не се стигне до споразумение.