Люис Хамилтън заяви, че не мисли за пенсиониране, след изтичането на новия му договор с Мерцедес.

Световният шампион във Формула 1 каза, че никога не е имал съмнение, че ще преподпише с Mercedes - нещо, което стана факт вчера и британецът сключи нов договор с тима за още три сезона. Според различни източници, новият договор на Люис е на обща стойност над 120 милиона евро, но нито той, нито от Mercedes потвърдиха тази информация.

Хамилтън обясни преди началото на състезателния уикенд в Монте Карло защо подписването на новия му договор се е забавило.

„Защо договорът да е отнел много време? Започнахме преговори през март. Аз не бързах, имаше седмици, в които се занимавах с договора и такива, в които нямах време за него - обясни Хамилтън. - Не смятах, че трябва да бързам.

„Това беше първият случай, в който се занимавах сам с договора ми и трябваше да науча много неща, да чета много, за да разбера всичко в контракта. Беше страхотно. Мисля, че си заслужих и 10% комисионна за тази работа.

„Решението да предподпиша с Mercedes не беше никак трудно, това е още един етап от развитието на кариерата ми, но определено не смятам да се пенсионирам след 2018 година, тъй като мисля, че мога да постигна още много във Формула 1".