Турската Суперлига се превърна в притегателно място за доста суперзвезди. Доста внушителни имена избраха да напуснат още по-известните си отбори, за да се впуснат в ориенталска авантюра. Причините са повече от ясни.

В Турция предлагат отлични заплати,а кризата, която налегна доста Западни отбори е непозната по тези ширини.  Утвърждаването на турските отбори на европейската сцена също е важен фактор за избора на звездите.

Много от местните футболни президенти си поставят амбициозни цели и не пестят средства, за да ги постигнат.


Topsport.bg ви представя най-внушителните до този момент трансфери през това лято в посока Турция

 

РОБИН ВАН ПЕРСИ - ОТ МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД ВЪВ ФЕНЕРБАХЧЕ

Холандската суперзвезда изненада мнозина с избора си да продължи кариера си в турската Суперлига. Според различни информации в турската преса, Фенернахче ще заплати трансферна сума в размер на 4.7 милиона евро на „червените дяволи". Очаква се днес или утре РВП да сложи подписа си под договора с турския гранд. Все още не са ясни параметрите на контракта, но със сигурност холандецът ще получава солидна заплата.

СТЕФАН МБИА - ОТ СЕВИЛЯ В ТРАБЗОНСПОР

Дефанзивният халф прекара два сезона в Севиля. С андалусийци камерунецът става носител на Лига Европа, но договорът му изтече. Така полузащитникът премина в Трабзонспор със свободен трансфер. 29-годишният играч бе посрещнат доста радушно от феновете на Трабзонспор. Още на летището Мбиа бе обграден от стотици привърженици, които скандираха името му.

 

САМУЕЛ ЕТО'О - ОТ САМПДРОРИЯ В АНТАЛИЯСПОР


Опитният нападател реши да продължи футболното си пътешествието по света. Последната му спирка е Анталия. Там той ще играе за новака в турския елит Анталияспор. Тимът дава заявка с високите си амбиции, като от ръководството на клуба дори обявиха, че искат Меси в състава си. Докъде ще им стигнат силите, само времето ще покаже.
Ето'о парафира с Анталияспор за 3 години.  Камерунецът ще получава по 3,3 милиона евро на сезон.

ЛУИС ПЕДРО КАВАНДА - ОТ ЛАЦИО В ТРАБЗОНСПОР


Трабзонспор спечели спора за правата на талантливия белгиец. За подписа му се бореха още Евертън, Стоук Сити и Бешикташ. Каванда е на 24 години и тепърва има възможност да развие потенциала си. Трабзонспор плати на Лацио за него 1,75 мпм. евро.

ЛУКАС ПОДОЛСКИ - ОТ АРСЕНАЛ В ГАЛАТАСАРАЙ

Германският национал пое истинско футболно предизивикателство, съгласявайки се да замени терените в Западна Европа, с тези в Югоизточна. Полди подписа с Галатасарай за 3 години. За този период нападателят ще получи общо 9 млн. евро. Галатасарай плати на Арсенал за правата му 2,5 млн. евро.

ЛУИШ НАНИ - ОТ МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД ВЪВ ФЕНЕРБАХЧЕ


Португалецът се реши на трансфер след доста примамливо предложение. В турския гранд Нани ще получава 15 млн. евро за трите години от договора си. През последния сезон португалецът игра в Спортинг (Лисабон) като преотстъпен от „червените дяволи".

СИМОН КЯЕР - ОТ ЛИЛ ВЪВ ФЕНЕРБАХЧЕ

Датският национал подсили Фенербахче след като направи отличен сезон в Лил. Защитникът бе купен от турския тим за 7,65 млн. евро. Договорът на централния бранител е до лятото на 2019 година.

ОЧАКВАНИ ТРАНСФЕРИ:

Жоел Кембъл - от Арсенал в Бешикташ
Балаш Джуджак - От Динамо в Бешикташ
Рафаел да Силва - От Ман Юнайтед в Галатасарай
Гиарин - от Интер във Фенербахче
Куарешма - от Порто в Бешикташ
Виктор Валдес - От Ман Юнайед в Анталияспор
Роналдиньо - От Кераторо в Анталяиспор