Литекс се класира безпроблемно за първия кръг на турнира за Купата на УЕФА, след като и във втората среща с албанския Беса победи с 3:0. Така с общ резултат 6:0, четири победи до тук и без допуснат гол, играчите на треньора Ферарио Спасов продължават напред.

Първи мач за новия сезон изигра венецуелският защитник Алехандро Сичеро, който се включи по-късно в подготовката на тима заради участието си в турнира Копа Америка. Първи 10 минути с екипа на Литекс пък изигра френският централен бранител Седрик Камбон, който замени Пламен Николов.

След двуостро начало на мача, Литекс стигна до ранен гол в 12-ата минута. Автор на попадението стана Станислав Генчев, който засече топката от 11 метра след пас на Крум Бибишков.

Преди това по едно положение имаха и двата състава, като Бибишков изтърва за Литекс, а Лила за гостите.

Надмощието на Литекс продължи и след гола, като най-чистото положение до 30-ата минута пропиля Михаил Венков. Вратарят на гостите Дура изпусна топката и на празна врата левият бек не успя да я прати в мрежата. Само минута по-късно пък Карлос Томе проби по фланга и стреля от далечно разстояние, а топката се отби в гредата. В 34-ата минута Ивелин Попов пропусна последното чисто положение за първата част, след като сам срещу вратаря изпрати топката в аут.

В 25-ата минута съдията не зачете попадение в ловешката врата, въпреки че Джихани я прати там. Реферът уважи маркираната засада от асистента си Лайчет Ран.

Второто полувреме също започна с натиск на домакините, но най-напред Том изтърва, а след него и влезлият като резерва Бето. В 58-ата минута пък след фаул, изпълнен от Ивелин Попов, и Сичеро, и Пламен Николов опитаха да вкарат, но защитници на гостите спряха топката.

В 70-ата минута Литекс все пак стигна до втори гол и негов автор беше Бето да Силва. Той засече с глава центриране на сънародника си Том.

Само девет минути след второто попадение, играчите на Литекс направиха резултата класически. Попадението вкара Карлос Томе-Дуду, който получи топката в дъгата на наказателното поле, финтира защитник и с топовен шут се разписа.