Вечерта за английските клубове в Шампионската лига определено не бе добра. След като Манчестър Сити падна у дома, Челси пък не успя да победи аутсайдера Марибор в Словения,добирайки се само до реми 1:1. Домакините дори можеха и да спечелят, но пък в крайна сметка трябва да се радват повече на точката, след като Азар изпусна дузпа в края.

Лондончани започнаха добре и създадоха два нелоши шанса пред Ханданович. Първото чисто положение обаче бе в полза на Марибор, след като Таварес се откъсна сам срещу вратаря, но реши да подава и сбърка.

Полувремето завърши без гол, а малко след почивката словенците поднесоха и неприятна изненада на своите гости. Ибраими стреля от границата на пеналта и със страхотен шут не остави шансове на Чех - 1:0.

В 58-ата мин Диего Коща получи добър пас отляво и пробва изстрел, но над вратата. В 61-ата пък Захович пропусна да удвои аванса на Марибор. Той профука уникален шанс, след като на 3 метра от вратата прати топката в аут.

Домакините съжалиха за този пропуск 10 минути по-късно След центриране от корнер. Тери отклони с глава, а Матич добута топката във вратата за 1:1.

В самия край Азар си изпроси дузпа. Белгиецът сам застана зад топката, но изпълни несериозно и Ханданович успя да спаси удара му

В другия мач от тази група Спортинг би Шалке с 4:2. Слимани си вкара автогол след центраине от фаул в началото и даде аванс на немците. Сар обаче изравни от подобно положение на срещуположната врата.

В 50а-ат мин Джеферсън изненада вратаря на гостите с нисък далечен удар, а в 72-ата Нани направи 3:1, възползвайки се от страхотен пробив по крилото и пас на Карийо.

Аого успя да намали, но в даденото от рефера продължение Слимани бе изпуснат от защитата и оформи крайното 4:2.

Така след 4 мача, Челси е лидер с 8 точки, пред Шалке с 5, Спортинг с 4 и Марибор с 3.

МАРИБОР - ЧЕЛСИ 1:1

1:0 Ибраими (50')

1:1 Матич (73')

Изпусната дузпа - Азар (85')

МАРИБОР: Ханданович, Стоянович, Райчевич, Бордигнон, Вилер, Ибраими, Мертеля, Филипович, Салалич, Таварес, Захович (73 Менди)

ЧЕЛСИ: Чех, Иванович, Зума, Тери, Филипе Луис (56 Рамирес), Фабрегас, Матич, Шюрле (46 Диего Коста), Уилиян (46 Оскар), Азар, Дрогба