Голямата звезда на българския футбол Димитър Бербатов празнува рожден ден! Бившият капитан на националния отбор и водещ реализатор за всички времена на България става на 34 години.

Той започва кариерата си в Пирин (Благоевград). През 1998 година е привлечен в ЦСКА, а три години по-късно облича фланелката на Байер (Леверкузен). За „аспирините" Берба вкарва общо 68 гола и през 2006 година е закупен от Тотнъм. Следват два впечатляващи сезона с екипа на „шпорите".

С тях Берба очарова сър Алекс Фъргюсън, който през лятото на 2008 година плати над 30 милиона паунда, за да привлече българина в Манчестър Юнайтед.

На 19 септември 2010 година, на митичния „Олд Трафорд", Бербатов реализира хеттрик във вратата на Ливърпул при драматичния успех с 3:2 на и изравни постижението на Стан Пиърсън, който бе сторил това 64 години по-рано. В края на същия този сезон (2010/11) днешният рожденик стана и голмайстор на Висшата лига, поделяйки приза с Карло Тевес.

Днес Митко стана на 34 години, но въпреки напредната си за футбола възраст, продължава да твори на терена. Той е лидер на Монако и водещ реализатор на тима след трансфера си от Фулъм миналата зима.

Честит празник, Бербо! Бъди жив и здрав и все така успешен. Продължавай да ни радваш на терена!