Макаби (Тел Авив) загуби домакинството си на Челси, в среща от Група "G" на Шампионската лига.

Двубоят на стадион "Сами Офер" в Хайфа завърши с категоричен успех за гостите с 4:0.

Точни за островитяните бяха Кейхил, Вилиян, Оскар и Зума.

Челси далеч не си бе бетонирал мястото на директните елиминации преди днешната среща, така че победата днес е задължителна.

Домакините бяха без контузения Радонджич, който страда от травма в глезена, а гостите играха без Фалкао и Куртоа, които са с травми.

Макаби бе постигнал 3 успеха и 2 загуби в последните си 5 мача във всички турнири, докато гостите от английската столица имаха за същия брой срещи 2 победи, 1 реми и 2 загуби.

Все пак през уикенда лондончани надвиха Норич и отборът определено бе с приповдигнато настроение преди днешната среща.

В последния мач между тези два тима лондончани стигнаха до разгром с 4:0. Притеснително за домакините бе, че те бяха записали само 2 победи в последните си 10 гостувания в Шампионската лига.

Отборът от Тел Авив се изправя срещу английски тим за четвърти път, като в предишните си три срещи бе вкарал само един гол и е допуснал цели девет.

Явно традициите понякога важат, като и тази вечер те не бяха нарушени и английският състав, макар и тепърва "възраждащ" се от ступора, който изживя, стигна до така ценните три точки в срещата.

Това се случи основно по две причини - щастливото попадение на Кейхил в 20-ата минута и грубата, не особено добре ориентирана и позиционирана игра на домакините.

Четири минути преди почивката те останаха и с човек по-малко на терена, което предреши всичко в мача.

Жозе Моуриньо, за всеки случай, не позволяваше на по-експресивните и импулсивни свои звезди да действат хаотично напред в половината на съперника и през определени, почти равни интервали от време, им посочваше, че трябва да намалят темпото и да не рискуват прекомерно.

Вилиян покачи на 2:0 в 73-ата минута, а 4 по-късно Оскар направи 0:3, което определено бе глътка въздух за столичани, след всичките препятствия, които те не успяха да преодолеят с течение на сезона.

Крайното 0:4 оформи Зума, с гола си в продължението на мача.

Предвид малко очакваната загуба на досегашния лидер Порто у дома от Динамо (Киев), "сините" от Лондон се изравниха с португалците на върха в класирането и дори ще имат възможност да финишират под номер едно в групата си.

Ето и как изглеждаше съставът на Челси в началото: Бегович, Тери, Кейхил, Аспиликуета, Баба, Фабрегас, Вилиян, Матич, Азар, Оскар, Коща