"Не съм оптимист. Да не отваряме тази тема, защото само неприятности..." Така коментира треньорът на Берое Петър Хубчев дали очаква феърплей по време на финала за Купата на България в сряда срещу Левски.

"Обещавам обаче, че Берое до края ще играе, колкото може. Може да загубим всичките мачове до края, но в уговорки няма да влизаме. Питат ме дали съм очаквал. Това изкривено мислене от 20 години тук - като не ни трябват точки за какво играем? Играем за нас си, играем за тези момчета, които пътуваха днес и цял сезон подкрепят отбора, а и целият град го подкрепя. За тях играем. И най-вече заради клуба и футбола", категоричен бе Хубчев.

Подкрепа на думите му дойде и от светкавичната разпродажба на билетите за финала. За около 24 часа бяха пласирани около 3100 от пропуските за старозагорската публика и от Берое са подали заявка за още 500 допълнителни бройки.

В Берое имат кадрови проблеми за финала, макар да бе дадена почивка на част от футболистите. Титулярният десен халф-бек Пламен Крумов все пак трябва да бъде възстановен до сряда. Твърдо аут е защитникът Игнат Дишлиев, на когото предстои операция. Сложна е ситуацията около нападателя Венцислав Христов. Той влезе като резерва срещу Литекс, но отново усети болки в контузеното бедро и бе сменен.