Нов клуб ЦСКА ще започне от най-ниското ниво на българския футбол. Това разкри Борислав Попов.жИзпълнителният директор на БФС поясни, че примерът с Рейнджърс не е подходящ за "червените".

"Хубава футболна метафора е това, че топката е в полето на БФС, топката е в полето на закона обаче. Законът може да реши съдбата на ЦСКА, а БФС може само да го изпълни. От информацията, която получих, не съм наясно каква е точно идеята каква част част от настоящото дружество да премине в другото. Така че утре сигурно ще бъдат представени тези неща. В момента ЦСКА е в несъстоятелност. Чака се съдът да обяви процедурата. Синдикът ще решава съдбата на ЦСКА, това е".

На въпрос на водещия дали в БФС има "тъмни сили", които да пречат на ЦСКА, шефът в централата отвърна:

"Трудно ми е да кажа дали някой пречи на ЦСКА, но тъмни сили в БФС, които да пречат на ЦСКА, няма. БФС следва нормите на ФИФА. По нареждане на президента, след пресконференцията, която дадохме, БФС изпрати над 40 стр. становище до ФИФА, за да вземат най-доброто решение за ЦСКА. Така че тъмните сили може да са около г-н Ганчев и ЦСКА, но в БФС силите са светли."

Както е известно, Гриша Ганчев изтъкна, че той и колегите му копират схемата, по която е оздравен шотландският Глазгоу Рейнджърс, на което Попов отвърна:

„Навремето, когато питали един английски премиер защо всичко там е различно, той казал - Англия е остров, така че там нещата са по-различни. При Рейнджърс има едно изкупуване на част от бившия клуб от новия клуб и в резултат на това е имало прегласуване сред останалите клубове къде да играе новият. Българското право не предвижда включване на футболен клуб в дадена дивизия с гласуване сред останалите.

Според правилата, нов клуб започва от най-ниската дивизия, в София е "А" областна. Но утре чакаме да видим различните варианти", каза Попов.

Относно здравословните проблеми, които според Ганчев мъчат Михайлов, изпълнителният директор на БФС отговори така:

"Мога да кажа, че президентът е в добро здравословно състояние, следи изцяло ситуацията с ЦСКА, по негово нареждане беше изпълнена и изпратена тази експертиза до органите на ФИФА."