Националният селекционер Михаил Мадански бе пределно откровен след мача с Украйна. Временният наставник на "лъвовете" обяви въпреки тежката загуба, че се е уверил след играта на тима, че подмладяването е наложително.

Въпреки това, според Мадански тимът не е играл особено добре.

"Смятам, че загубихме съвсем справедливо. Не подценявам изобщо победата на украинците. За мен останаха много големи поуки. Аз видях, че моите мисли за подмладяване на отбора са много наложителни.

Младежките национали играят с по-голямо самочувствие, отколкото някои по-опитни. Дори сега ще призная пред вас, че ако юношите и младежите нямаха мач, подмладяването щеше да е още по-тотално.

Много съм доволен от включването на Терзиев, Миланов. Тонев щеше да влезе, Цветков само на вратата не го пуснах. За мен само това е правилният път. Ситуацията с Георги Миланов не е толкова драматична, контузията не е тежка.

Така е в тези мачове - който пръв сбърка, обикновено бива наказан. В суматохата не видях защо при първия гол останахме без човек на заднаа греда. При втория гол целият ляв фланг го нямаше. При третия гол загубихме топката от прекалено самочувствие.

Някои бяха прекалено концентрирани, други бяха уплашени. Не искам да сравнявам с предишни мачове. Даже не бях гледал мача с Швейцария. Не демонстрирахме кой знае какъв футбол.

Няма да се оправдаваме с грешките. Без грешки, няма голове. Ще търсим по-смели футболисти, които да не се плашат от топката. Ние и без това губим. По-добре да търсим бъдещето. За мен младите момчета стават.

Сега ще обсъждаме кои ще останат с нас и кои ще се присъединяват към младежките национали", коментира Мадански.