Клифтънвил от Северна Ирландия или хърватският Цибалия ще се изправят срещу ЦСКА в третия предварителен кръг на Лига Европа. Първият двубой е на стадион "Васил Левски" на 29 юли.

Клифтънвил спечели с 1:0 първия мач у дома и интригата за реванша се запазва с пълна сила. Преди година ЦСКА отстрани на същия етап от турнира сънародниците на Клифтънвил от Дери Сити след победа с 1:0 в София и 1:1 в Северна Ирландия.

Наставникът на "армейците" Павел Дочев си пожела за съперник Клифтънвил, който според него е е по-лесен за преодоляване. През миналия сезон Клифтънвил завършва на второ място в местното първенство с 69 точки, на 5 от шампиона Линфийлд. Първенството им този сезон започва на 7 август.

Цибалия завърши на 3-о място през миналия сезон в Хърватия, като се нареди веднага след грандовете Динамо Загреб и Хайдук Сплит. Тимът допусна само 5 загуби в 30 мача. Любопитното е, че Цибалия завършва само с 5 точки след шампиона Динамо, а в 30 кръга са допуснали едва 20 гола. Този сезон шампионатът за Цибалия започва на 25 юли с домакински мач срещу Осиек.