Старши-треньорът на ЦСКА- Христо Янев е готов за предизвикателството „В" група. Специалистът даде обширно интервю пред БНТ 1, където сподели своето мнение относно случващото се в „червения" клуб, селекцията и бъдещите перспективи за един от най-обичаните български клубове.

Янев също така съобщи, че грандът може да се похвали с второ попълнение за деня. След Костадин Хазуров, договор с „армейците" ще подпише и бившият играч на Литекс и Ботев (Пд)- Момчил Цветанов.

„Дори не ми е минавало на ум, че ще играем във „В" група. Изненадан не бях само аз, ами и цялата българска общественост. Хората, които са управлявали клуба явно са нямали ясна визия за нещата", започна с изказването си Джуджето.

„Винаги съм следял всичко, което се случва с ЦСКА. Клубът ми е дал повече, отколкото аз на него. Всеки,  който е свързан с „червената" идея е тъжен от последните събития. Приемаме ситуацията и започваме с една единствена цел - тя да се подобри. Няма значение къде се намира отбора, защото това е ЦСКА. Тук съм, за да работа и да развивам себе си. Възможност, която приемам присърце и ще дам всичко от себе си."

„Отношенията ми с Гриша Ганчев са честни и открити. Той казва всичко право в очите. Може да подсигури всичко необходимо за функционирането на отбора. Това ми дава спокойствие в работата. Разговорите ни вече са с единствената цел да вкараме отбора в професионалния футбол. По възможно най-бързия начин, трябва да достигнем нивото, което отговаря на ЦСКА".

„Условията на лагера в Тетевен са перфекти.  Всички играчи, които сме поискали като имена, вече ги имаме. Водим разговори и с още няколко, които ако дойдат, ще вдигнат нивото още повече".

„Вальо Илиев не е на лагера с отбора и няма какво да коментираме повече. Познавам качествата му и като футболист, и като човек. Това, че не е в отбора, е неприятно и за мен самия. Играчите трябва да свикнат с постоянното напрежение в ЦСКА. Трябва да го осъзнаят още на лагера и да дадат най-доброто от себе си. Трудности във „В" група ще имаме, ако не подхождаме сериозно към дадени мачове. Стилът ни ще бъде такъв, какъвто ще носи победи и самочувствие".