Ръководството на Сантос ще направи пореден опит да върне в редиците си Робиньо. Другата година бразилският клуб ще празнува своята 100-годишнина, като завръщането на Робиньо трябва да бъде големият подарък от ръководството към феновете на тима. В Сантос се надяват да сформират убийствено нападателно трио - Гансо-Робиньо-Неймар.

Според медиите в Италия бразилците са готови да платят на Милан около 10-12 милиона за нападателя. „Спортмедиасет" твърди, че бъдещето на Робиньо зависи от това на Пато. Ако „Патока" остане в Милан, то Биньо ще получи зелена светлина да се върне в Сантос.

На Апенините са на мнение, че сигурни за мястото си в Милан за другия сезон са Ибрахимович, Касано, Макси Лопес и Ел Шаарави. Ветеранът Филипо Индзаги със сигурност си тръгва, като подобна съдба на 99% ще споделят Пато или Робиньо, а защо не и двамата.

Робиньо премина в Милан през лятото на 2010-та срещу 18 милиона евро. В първия си сезон на „Сан Сиро" бразилецът се представи силно, като вкара 14 гола. Втората година на нападателя обаче е далеч по-слаба, не само откъм голове, но и игрово.

Вместо с попадения през последните месеци Биньо се отличи с уникални пропуски, които се превърнаха в негова запазена марка. Върхът на сладоледа бе преди няколко седмици в двубоя срещу Барселона, когато бразилецът скъса нервите на съотборници и ръководство, след като не успя да се разпише от 4-5 метра.