Ако обичате да залагате, вероятно знаете, че след напечен мач с участието на Лудогорец почти винаги следва декларация. Няма по-сигурен залог от това, независимо дали мачът ще мине мирно и тихо, или ще е като този с Литекс. Ако няма скандали, от Лудогорец ще се похвалят колко са добри и какви са европейци.

Вярно е, че миналата година по това време хората от Разград бяха на една маса с европейски грандове, продаваха пакетни билети и, общо взето, бяха симпатични на безпристрастните запалянковци. Дванайсет месеца по-късно те изпуснаха най-големия си шанс от началото на проекта - не успяха да предизвикат припознаване от хората от региона. В момента арената трябваше да се пука по шевовете от привърженици от Варна, от Русе, от Силистра, от Шумен, от Търговище...

Лудогорец трябваше да е най-голямата атракция в Североизточна България, на тренировките трябваше да има много деца, които да се снимат звездите и да подават химикалките си за автографи.

Вместо това в момента клубът от Разград все повече генерира омраза и антипатии. И то от същите хора, които преди година се редяха на опашки за билети за мачовете в София и за които да отидат на мач на Лудогорец бе удоволствие и развлечение. Тези хора май изобщо не усетиха как изминаха пътя обратно от асфалта до тръните. Сигурно изгубиха понятие за време и пространство или пък не им се иска да повярват, че паралелният им свят не е симпатичен на никого освен на самите тях. Или само на някои от тях, защото другите просто се опитват да се правят на симпатични и предани.

Не стават така нещата. Само ужасно умопомрачен човек може да си помисли, че дори и да го напише, че нормалните хора и децата харесват Лудогорец. Това наистина е извън всякакви граници, защото с една анкета по улиците на произволно избран български град, включително и Разград, за нула време ще срещнем поне двама човека, които не харесват Лудогорец. Е как да им кажем в очите, че нехаресвайки Лудогорец значи са обратното на нормални. Не че хората го твърдят в прав текст, но така излиза.

А след последните действия на отговорните фактори в Разград в прав текст ние можем да ги попитаме: Господа, вие нормални ли сте? Не че нещо, просто си питаме.