Отборът на Левски надделя над госта си Ботев с 2:1 в срещата от програмата на 5-ия кръг на „А" група. Двубоят между столичани и гостите им от Пловдив бе решен буквално в заключителните секунди, като гола на победата вкара Луис Педро, 20 секунди преди края на продължението.

 

Преди това попадението за гостуващия тим вкара Чунчуков, докато точен за домакините бе Владимир Гаджев.

 

Напрежението в срещата започна да се усеща още със самото й начало, като в 13-ата минута шут в малкото наказателно поле на Ботев бе отразен в тялото на Лъчезар Балтанов. "Сините" претендираха за дузпа, но при повторенията се видя, че такава по-скоро няма.

 

Само 5 минути по-късно обаче, при продължително разбъркване в полето на „сините" най-съобразителен бе Чунчуков, който прати кълбото в мрежата за 0:1, хвърляйки в истински екстаз наставника на пловдивчани Велислав Вуцов.

 

Между 22-ата и 32-ата минути пък столичани можеха да обърнат ситуацията в своя полза, но пропуски на Луис Педро и Аниете не позволиха това да стане факт.

 

В самия край на полувремето от щаба на домакините отново претендираха за игра с ръка на футболист на съперника в наказателното поле, но отново такава по-скоро сякаш нямаше.

 

До почивката нова промяна в резултата не бе регистрирана, но само 6 минути след нея изравняването стана факт.

 

Владо Гаджев получи добър пас, малко след средата на терена, напредна и за изненада на Иванов стреля силно от далечна дистанция, връщайки интригата в срещата - 1:1.

 

В 58-ата минута обратът можеше да стане пълен, но след центриране в полето на Ботев и рикошет в тялото на бранител, кълбото срещна последователно горната, а след това и страничната греда, но не премина голлинията.

 

Петнайсетина минути преди края Орачев стартира обещаваща контра за домакините и опита центриране, което обаче не постигна целта си.

 

И когато по всичко личеше, че победител няма да има, Прохазка центрира и Луис Педро засече топката в мрежата за оказалото се и крайно 2:1!

 

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА И КОМЕНТАР ПО МИНУТИ ЧЕТЕТЕ ТУК!