Манчестър Сити не срещна предварително очакваните затруднения при домакинството си на Тотнъм, в един от предизвикващите интерес мачове от програмата на 8-ия кръг на Висшата лига за деня.

"Гражданите" се наложиха с категоричното 4:1, след знаменити 4 гола на Серхио Агуеро, а дори и един пропуск на аржентински ас от бялата точка. Почетното попадение за гостите вкара Кристиан Ериксен. От бялата точка за "шпорите" неточен бе Солдадо.

Любопитно за отбелязване преди началото, с оглед стартовите състави на двата тима, бе че за пореден път през сезона ветеранът Франк Лампард започна като титуляр, за сметка на лидера на "гражданите" за миналия сезон Яя Туре.

Изнесен в предни позиции пък бе Кун Агуеро, а Джеко и Йоветич останаха на скамейката.

Емануел Адебайор бе големият отсъстващ от започналите сблъсъка състезатели на "шпорите", като вместо него в атака стартира Солдадо.

След очакван домакински натиск на манчестърци, в 13-ата минута вихрена акция в небесносиньо завърши с рязък финт и точен изстрел на Агуеро, дал предимство в резултата на тима си. При попадението останаха известни съмнения за налична засада на Франк Лампард, като повторенията показаха, че ветеранът действително е зад бранителите на "белите", не играе с топката, но определено влияе на играта, затрунявайки видимостта на Джо Харт.

Само минута по-късно контрадействия на Тотнъм бяха завършени по възможно най-добрия начин от един от най-дейните състезатели на терена Ериксен, който не и без известна доза късмет върна отбора си в мача - 1:1.

В 20-ата минута Ламела действа прибързано в наказателното поле и не видя включващия се на скорост Лампард, като опитният бивш капитан на Челси се свлече на земята при съприкосновението между двамата, а реферът посочи бялата точка. Зад топката застана Агуеро, който отново бе безпогрешен и възстанови преимуществото на състава си.

След около половин час игра главният съдия отсъди за втори път дузпа, в полза на Сити, за нарушение на Кабул срещу Силва. С отговорността на изпълнението отново се нагърби Кун Агуеро, който обаче пропусна два пъти - при самия удар от бялата точка, а и при последвалата си добавка със странична ножица.

В 62-ата минута бе отсъдена доста спорна дузпа за Тотнъм, след съприкосновение между Демикелис и Солдадо. Последният падна на тревата, но повторенията показаха, че не само нарушение няма, но дори и да е имало, то е било извършено извън границите на наказателното поле. С изпълнението на наказателния удар се зае потърпевшият Солдадо, но Харт спаси слабия му шут.

Само 5 минути по-късно дебютиращият за Тотнъм Фацио задържа Агуеро в наказателното поле и съдията посочи бялата точка за 4-ти път, а състезателят на гостите бе изгонен от игра още в първия си мач за състава. Кун бе точен и по този начин оформи хеттрика си в срещата.

В 75-ата минута всичко окончателно приключи, като Агуеро реализира 4-ото си попадение в мача, пращайки "шпорите" в тотален нокаут. Това бе 61-ият гол на сметката на Кун за Сити - постижение, което го праща директно на първата позиция във вечната ранглиста на голмайсторите за "гражданите".

Ето и избраниците на двамата мениджъри, с които те започнаха днес:

СИТИ: Харт, Клиши, Демикелис, Компани, Саня, Милнър, Лампард, Фернандо, Навас, Силва, Агуеро

ТОТНЪМ: Лорис, Дайър, Фацио, Кабул, Роуз, Капу, Мейсън, Шадли, Ериксен, Ламела, Солдадо