Новият треньор на Ботев (Пд) Ермин Шиляк обеща „смели" решения в работата си. Словенецът демонстрира високо самочувствие и отсече, че не се страхува.

"Идвам да се докажа в Ботев, имам добра кариера като играч и искам да се докажа и като треньор. Имах само един ден, след като разговарях с президента, за да изгледам само избрани моменти от мача с Левски. От втория мач разбрах само резултата, но не и какво точно се е случило", заяви на днешното си представяне той.

"Мисля, че имаме добри играчи и ще продължим да работим с тях, все пак и сезонът вече започна. На по-късен етап ще преценя дали имаме нужда от нови попълнения. Знам, че следващият мач е голямо дерби и ще е в събота. Специален мач. Много добре познавам заряда на подобни мачове, а и като треньор съм взимал участие в такива" продължи той.

„Не се страхувам от нищо. Считам се за млад треньор, но имам богат опит като футболист, ще бъда смел. Сега е трудно да се сменя системата, но всичко зависи от футболистите. Не системата, а футболистите печелят мачовете", завърши Шиляк.