Валери Божинов си взе довиждане с доскорошните си съотборници от Левски след днешната проверка на „сините" срещу Ботев (Вр) днес. Нападателят разкри, че е изключително благодарен на спортния директор и треньор Георги Иванов, който се оказал голям „пич". Както е известно, Божинов вече е играч на Тернана.

„Не станаха нещата от днес за утре, имахме доста време разговори с хората от Италия.Аз трябваше да си помисля някои неща. Стигнахме до съгласието, че и за двете страни е най-добре. Не съм крил моето желание, да се завърна в Италия, където е започнала моята кариера", заяви Валери.

„Г-н Иванов излезе пич в цялата ситуация, а можеше да каже - оставаш. Седнахме да си поговорим мъжката на четири очи. Разбра ме. Все пак е играл доскоро. Той е интелигентен човек. 80% неговата дума беше много тежка. Благодарение на него и на Левски се стигна до трансфера, бяха много коректни", сподели още Божинов, който обаче не пропусна да похвали и феновете на Левски.

„Видях какво означава Левски. Дори и през последните трудни месеци, за мен остава вътрешно и завинаги. Играл съм в доста отбори с голяма публика, но това, което видях на юбилея, беше нещо незабравимо. Може би много малко публики може да направи това, което направиха феновете на Левски."

„Сбогом не казвам, поздравих момчетата, пожелах им успех. За да може след няколко години да имам отворена врата за Левски. Не казвам, че ще се върна да играя в Левски или в България, а ако се наложи, да знам, че винаги съм добре дошъл тук. Иначе отборът има потенциал, просто трябва малко време за сработване. Г-н Иванов не може да създаде отбор за няколко седмици, от днес за утре", подчерта Божинов.