Пловдивската полиция и жандармерия ще охраняват все пак градското дерби между "Локомотив" и "Ботев" тази неделя от 13,30 ч на стадион „Лаута", съобщава "Труд".

Униформените поемат двубоя, въпреки че „черно-белият" клуб продължава да дължи близо 30 000 лева към областна дирекция на МВР.

Оттам първоначално заплашиха с факс, че няма да гарантират реда по време на дербито на 8 март, ако до 12 ч на 6-и   „Локомотив" не изчисти дълга си, натрупан още по време на управлението на бившия бос на клуба Константин Динев. Настоящата управа ще подпише в петък споразумение за разсрочено изплащане на дълговете до края на сезона.

На „Лаута" се надяват да напълнят празната клубна каса покрай дербито с „Ботев", като само 15 000 лв. ще влязат от билетите за феновете на гостите -  1500 бройки по 10 лева.

„Жълто-черните" ще пристигнат на „Лаута" организирано, като шествието им ще тръгне в 10,30 ч от ст. „Христо Ботев", който след фалита на КТБ местните зевзеци прекръстиха от „Колежа" на „Строежа"...

Шефовете на „Локо" приеха предложението на 4 от фракциите в агитката и вдигнаха цената на билетите за своите привърженици от 7 на 10 лв. за трибуна "Спортклуб" и от 10 на 15 лв. за централния сектор. Пенсионерите и инвалидите ще гледат срещата за 2 лева, а 10% от всички постъпления ще се преведат по сметките на патрона на мача Аян Садъков, борещ се с коварна болест.

Игнат Дишлиев, защитник на „Локо", е аут до края на сезона със скъсана предна кръстна връзка на дясното коляно. След травми и наказания за дербито се завръщат половин дузина титуляри на „смърфовете" начело с капитана Мартин Камбуров.