Цветана Пиронкова е на път да реализира голямата си мечта - първа титла на WTA ниво, а днес направи предпоследната крачка към изпълнението на тази цел, достигайки до финал в Сидни след победа с 6-4 6-3 над Петра Квитова.

"За първи път съм на WTA финал, чувството е невероятно! Чаках този момент толкова дълго време", сподели Цвети минути след поредната си великолепна победа в Сидни.

Пиронкова водеше с 4-1 във втория сет, а Квитова върна единия пробив и бе на път да стори това и с втория, но в тези важни моменти най-добрата българска тенисистка прояви характер и се справи отлично с критичната ситуация. "Разбира се, в края на мача бях нервна, но успях да се справя с напрежението. Чувствам се невероятно щастлива! В същото време се опитвам да остана здраво стъпила на земята и да се концентрирам върху следващия си мач, който е най-важният през седмицата. Нямам търпение", добави Цвети по повод първия ѝ финал.

"Достигането ми до финал, а защо не и спечелването на титлата, е нещо, за което мечтая от доста дълго време и нещо, което ми липсваше в кариерата. Така че сами може да си представите как ще се чувствам утре на корта. Ще видим какво ще се случи", каза още Цвети.

Финалът ще се играе в събота, а началният час ще стане ясен малко по-късно днес. В него Пиронкова ще срещне № 9 в световната ранглиста Ангелик Кербер (Германия).