По-голямата от сестрите Уилямс - Винъс продължава напред на провеждащия се Australian Open. Тя достигна до четвъртия кръг на турнир от Големия шлем за първи път от Уимбълдън 2011. Подобно на Серина поставената под №18 в схемата американка преодоля дефицит от един сет за 4:6, 7:6(3), 6:1 над Камила Джорджи.

"Старата котка все още знае някои трикове", заяви щастливата Винъс. "Чувството е фантастично. Особено, след като в живота ти се случват неща, които не можеш да контролираш. Но не мисля да спирам дотук", каза още тя по повод тежката диагноза, която ѝ бе поставена преди години.

Следващата съперничка на Винъс е миналогодишната полуфиналистка в Мелбърн Агниешка Радванска, която премина през Варвара Лепченко. Поставената под №6 в основната схема полякиня поведе с 5-2 във втория сет, но Лепченко бе близо до това да вкара мача в решителна трета част. Също както Серина, полякинята се отчита неизменно с по един "геврек" в мачовете си на Australian Open до момента.

Радванска спечели предишните си три двубоя срещу Винъс, но общият им баланс продължава да е в полза на седемкратната шампионка на турнири от Големия шлем - 5-4.