Лудогорец и Литекс не успяха да се победят в дербито на 10-ия кръг на „А" група. „Орлите" и „оранжевите" направиха 1:1 на стадиона в Разград. Мачът се явяваше пряк сблъсък за първото място в класирането.

Двата отбора продължават да са с равни точки и след развоя на срещата, ловчанлии останаха на върха, тъй като в първия мач в началото на сезона победиха с 2:0. Днешното дерби бе белязано от много нерви и малко футболни качества. Искрите се пренесоха и по трибуните, където силните хора на двата клуба влязоха в словесен сблъсък. Кирил Домусчиев и Ангел Петричев се разправяха ожесточено със Стойчо Стоилов за съдийско отсъждане.

В 20-ата минута се стигна до първото чисто голово положение.  Кристиан Малинов изскочи очи в очи с Милан Борян, но взе грешното решение да подава вместо да стреля и в последствие топката бе избита от бранителите на Лудогорец.

Три минути по-късно се стигна до попадение във вратата на домакините.  Данило Асприля проби отдясно и подаде към наказателното поле, където Нунеш бе оставен абсолютно сам и с точен удар вкара за 0:1. Отговорът на Лудогорец не закъсня.

В 26-ата минута Марселиньо преодоля трима футболисти на Литекс, намери Кафу в пеналта, той стреля, а топката се чукна в дясната греда и се оплете в мрежата за 1:1.  До края на полувремето не се стигна до други голови положения.

В началото на втората част, ловчанлии останаха без капитана си след като Страхил Попов заради много грубо нарушение срещу Андрей Препелица.

Четити минути по-късно гостите поискаха дузпа след  като Йонсен падна в наказателното поле след съприкосновение с Моци, но съдията Тасков остана безмълвен. В самия край на мача, Литекс изпусна чисто положение чрез Бърза контра за Литекс, Иван Горанов, който стреля, но Борян изби с крак.

КОМЕНТАР НА ЛУДОГОРЕЦ - ЛИТЕКС