Четирима футболисти на Черноморец - Марсио Нуньо, Ванчо Траянов, Костадин Дяков и Атанас Фиданин тренираха на облекчен режим в първите две занимания на отбора от лагера в Сливен.

Дяков и Фиданин имат леки разтежения, Мaрсио също се оплаква от разтежение, а Траянов все още има да наваксва в подготовката си. По всяка вероятност те ще пропуснат утрешния двубой с Берое, който ще се играе от 18,30 на стадиона в Сливен. Има шанс обаче последните двама да изиграят по едно полувреме в двубоя, ако треньорите преценят.

Друг футболист от отбора Стамен Ангелов беше на преглед в София. Според лекарите той има частично разтеглена предна кръстна връзка на коляното и ще се възстановява във фитнесцентъра на стадион "Лазур" в Бургас. Засега лекарите отхвърлят възможността Ангелов да бъде опериран, като се очаква възстановяването му да продължи около месец.

Утрешният двубой ще пропусне и Венцислав Иванов, който започна тренировки едва преди няколко дни заради възпаление на ахилесовото сухожилие, но вече е напълно готов за интензивни натоварвания. Футболистите на Черноморец тренираха при 38 градуса в Сливен тази сутрин. Това не попречи старши треньорът Димитър Димитров да изпълни изцяло поставените задачи.

Най-напред играчите направиха няколко обиколки на пистата на спортния комплекс "Хаджи Димитър", след което точно 30 минути изпълняваха различни упражнения, водени от кондиционния треньор Детелин Маслов.

Заниманието завърши с тактически отигравания, като всеки от футболистите трябваше да участва във всяка от трите фази на играта. Димитър Димитров често даваше почивка на своите избраници, за да се освежат с вода по време на тренировката. Тази вечер "акулите" ще тренират от 19,30 часа, за да могат да се избегнат рекордните температури, които синоптиците прогнозират за днес.

Главният селекционер на Черноморец Златко Янков донесе при пристигането си в Сливен 20 от новите топки на "Пума", с които ще играят отборите в елита през новия сезон.
    
Треньорът на вратарите Любомир Шейтанов веднага поиска да тренира с новата официална топка, за да могат вратарите да свикнат по-бързо с нея. Първите впечатления са положителни като се оценява високото качество на изработка. Тепърва обаче играчите ще свикват с тези топки, тъй като според повечето те доста се различават по някои характеристики от досега използваните, с които отборът тренираше.