В четвъртия ден от световното първенство по бокс за младежи дебют на ринга направиха най-тежките състезатели - в категории до и над 91 кг. Зрителите в зала „Арена Армеец" в София се увериха, че размерът наистана има значение, след като видяха далеч по-тежки удари и преждевременно прекратяване на срещи заради технически нокаут (ТКО).

По подобен начин завършиха 3 от срещите в кат +91 кг: Дасо Симеунович (БХ) отказа Ахмед Халифаот Египет във във втория рунд, Ласло Комор (Унг) прати в нокдаунд още в първя рунд българина Димитър Божилов, а Марат Керимханов (Рус) принуди поляка Камил Мрожковски да се откаже в третия.

Същото се случи и в 3 двубоя в по-долната категория - до 91 кг, в които преждевременни победи постигнаха Темирлан Кабиев от Казахстан, Тони Филипи (Хър) и Томас Умед (Хол), съобщи официалният сайт на турнира - boxingsofia2014.org.

В кат. до 52 кг се изиграха всички срещу от втория кръг и вече са ясни 1/8-финалистите. Сред тя е и кръстеният на легендата Али боксьор от ВеликобританияМухамад Али, който победи по точки Себастиан Сачири (Сър). Световният юношески шампион от Киев миналия септември и звазда на американския тим Шакур Стивънсън изнесе впечатляващ мач срещу Хуан Камачо от Пуерто Рико и също продължава напред.

В изиграните общо 18 срещи в трите женски категории с по две победи се поздравиха боксьорки на Ирландия (световната шампионка Киара Гинти и Кристин Дезмънд) и на Нигерия (Мутиа Адебайо и Йетунде Одунуга). Ирландците постигнаха успех и при 52-килограмовите младежи, където Уилям Донохю се наложи по точки над Доменик Хирш от Германия.