Треньорът на Лудогорец  Георги Дерменджиев не счита селекцията в тима за затворен процес. Въпреки че шампионите обявиха, че е много малко вероятно да има нови имена в състава за пролетния дял от първенството, все пак шанс за такова нещо съществува и не е малък.

"7 дни спорт" научи, че Дерменджиев държи в отбора да бъде привлечен още един нападател, който да повиши конкуренцията.

Не е тайна, че през тази година шампионите разполагат с много класни състезатели в нападение, но пък страдат от липсата на добра форма именно на тези играчи. Основният реализатор от миналия сезон Роман Безяк сякаш не е на себе си и е далеч от показаното преди няколко месеца. Словенецът има 4 гола във всички турнири, след като изигра 18 мача в "А" група, Шампионската лига и турнира за купата.

Освен това от лятото насам Безяк игра с херния и въпреки че стискаше зъби, накрая легна под ножа, тъй като болките му се засилиха.

Другите двама футболисти на поста Юнес Хамза и Жуниньо Кишада също показват големи колебания. Хамза беше привлечен с големи надежди от Ботев (Пд) и започна в доста мачове, но още адаптацията му не е завършила. Освен това тунизиецът видимо не може да се напасне към стила на разградчани, който до голяма степен го ограничава в ролята му на консуматор. На всичкото отгоре Хамза пристигна в Разград след започване на сезона и не беше водил подготовка, което не му позволи дълго време да влезе във форма.

Сега пък тунизиецът е с родината си в турнира за Купата на Африка, което пак значи, че няма да води подготовка. На практика Хамза отново ще трябва да влиза във форма в движение, с изоставане от другите.