Българският треньор на италианския волейболен отбор Енерджи Ти Ай Диатек (Тренто) Радостин Стойчев заяви, че винаги е казвал, че ако Матей Казийски играе за националния отбор на България, ще бъде много добре. Това стана след страхотната победа на трентинци над вицешампиона Перуджа с 3:2 в дербито на 2-ия кръг, в което българската звезда заби 25 точки за победата.

"Намерих страхотен ентусиазъм у хората. Нещо, което даже ни удиви. Хората с такава радост ни посрещнаха и така се отнасят с нас, че направо се учудихме. Има ентусиазъм, който го нямаше и когато печелихме световни и европейски титли. Не знам на какво да го отдам това. Хората са добри тук и това променя всичко. Наистина са много позитивни и оценяват всичко. Дават нещо и от себе си. Атмосферата е различна и ние имаме щастието да сме част от това цяло", сподели наставникът на трентинци.

"Матей играе толкова добре, защото тренира добре. Той и миналата година игра добре в Турция. Това, че не играе за националния отбор през лятото и има възможност да почива повече не му влияе, даже напротив. Влияе му отрицателно според мен, защото така почивката му е много дълга и му трябва повече време за сработка после. Би било много добре за националния отбор, ако Матей играе, винаги съм го казвал. Но решението винаги е било негово и зависи от това как ще се развият нещата във федерацията", коментира още Радо Стойчев в интервю за bTV.

"Много хубаво беше, че имаше български знамена в залата. Беше дошла една група от България и други българи, които живеят в Италия. Тези хора наистина много ме радват, когато са на мач. За тях играем и е много приятно винаги да видиш българска подкрепа в залата, да видиш български знамена", завърши Стойчев.