Настъпи часът на истината за всички фенове на българския футбол. Родният ни шампион Лудогорец е на крачка от влизане в така мечтаните групи на Шампионската лига, като последното препятствие пред „орлите" на Георги Дерменджиев се казва румънският Стяуа (Букурещ).

Предстоящият балкански сблъсък има изключително висока цена, тъй като победителят ще има възможността да се докосне до най-добрите отбори на континента, а също така и да спечели сериозен финансов бонус от УЕФА.

Част първа от битката между Стяуа и Лудогорец ще се проведе на румънска земя.Стадион „Национал Арена" ще бъде изпълнен почти до краен предел, като очакванията са, че над 45 000 фена на домакините ще дерат гърло срещу Съни Дяков и компания. Българите обаче също ще се радват на добра подкрепа, като по последни информации, секторът за гости ще бъде запълнен с около 2500 родни запалянковци.

Играчите на Стяуа влизат в тази среща със завидно самочувствие. „Синьо-червените" стартираха по отличен начин сезона в Румъния, а също така и не са пропускали групова фаза от европейски клубен турнир вече цели 10 години. Домакините възлагат своите най-големи надежди на нападателя Клаудио Кешерю, който вече избухна с шест гола в само един шампионатен двубой срещу Пандури.От ветерана Санмъртеян пък се очаква да връзва играта на домакините, докато Бреевелд ще тормози „орлите" по крилото.

След като част от играчите на Лудогорец получиха почивка в мача срещу ЦСКА, днес Георги Дерменджиев ще може да разполага с оптимален състав. На вратата ще бъде Владислав Стоянов, а карето бранители пред него ще бъде изградено от Браян Ангуло, Александров, Моци и Кайсара. Опорни халфове ще бъдат Съни Дяков и Христо Златински, докато по крилата ще оперират Мисиджан и Михаил Александров. Единствен централен нападател се очаква да бъде Юнес Хамза, а зад него да действа бразилският плеймейкър Марселиньо.

Ключовият двубой ще бъде ръководен от немския топрефер Феликс Брих. Срещата може да проследите на живо в ефира на bTV Action или с коментар по минути на Topsport.bg

СТЯУА-ЛУДОГОРЕЦ (Стартови състави и коментар по минути)

СТАДИОН: „Национал Арена", Букурещ

СЪДИЯ: Феликс Брих (Германия)

Вероятни състави:

СТЯУА: Арлаускис, Ръпа, Варела, Шукала, Латовлевич, Сънмъртян, Бреевелд, Кипчиу, Попа, Кешерю, Първулеску

ЛУДОГОРЕЦ: Вл. Стоянов, Ангуло, Ал. Александров, Моци, Кейшара, Златински, Дяков, Мисиджан, Марселиньо, Абало, Хамза