Алберт Попов подновява тренировки в средата на януари. Пострадалият при пътно-транспортно произшествие в Австрия български алпиец се очаква да се върне на пистата в началото на следващата година. Това съобщи Иван Каневчев, директор "Алпийски дисциплини" в БФСки.

Състезателят беше ранен при инцидент в курорта Зьолден на 17 ноември, при който загина главният треньор на националния отбор Драго Грубелник, а помощник-треньорът Димитър Христов също пострада тежко. Попов претърпя две операции в клиника в Инсбрук и се възстановява отлично. Той дори е присъствал лично на погребението на Грубелник в Словения заедно с Каневчев.

"Очакванията са Алберт да бъде възстановен напълно след 6 до 8 седмици. На 15 декември той ще се подложи на тестове на оперирания глезен и на очния нерв, който беше засегнат от фрактурата на скулата. Около 15 януари го чакаме на сняг", заяви Каневчев.

"Митко Христов също има сериозно подобрение в последната седмица. Той вече е буден и не е в медикаментозна кома. Все още има болки в белия дроб, но очакванията са да се възстанови напълно до 2-3 месеца. Той ще пропусне сезона, но пред него предстоят още много години", допълни той.

Мъжкият национален отбор в състав Стефан Присадов, Камен Златков и Йоан Тодоров замина днес на 10-дневен лагер в Норвегия. "Преживяхме една трагедия, но се опитваме да останем на крака. А-отборът проведе отлична лятна подготовка. Ще се стремим да продължим напред. Днес момчетата заминаха за Норвегия за 10-дневен лагер. Надявам се те да преодолеят шока и да покажат това, което тренираха. С тях пътуват треньорите Бостян Божич и Ангел Пумпалов, а на място ще се присъедини още един специалист", каза Каневчев.