Емблематичният бивш треньор на Левски - Емил Велев коментира пред Topsport.bg нападките към себе си, дошли от повече от неочаквана страна рано тази сутрин.

Както стана ясно, известният привърженик на ЦСКА и фронтмен на група "Контрол" Николай Йорданов, по-известен като Кольо Гилъна, коментира обидните (според него) квалификации на Велев, използвани по адрес на феновете на "червените".

В неделя Кокала се появи на "Армията", пи бира и се снима със запалянковци на 31-кратните шампиони. След това бившият полузащитник заяви, че е поздравил феновете с думите "чорбари" и "прасета".

"Ако коефициентът на интелигентност на този човек беше с 1% по-нисък, щеше да бъде растение! Кокала явно е станал камикадзе, за да ги говори тези глупости. Прекалено много време обърнахме на един пенсионер, който не разбира нищо от футбол", гласеше атаката на Гилъна.

Ето и как отговори Велев на нападките:

"Кой е този Гилън ли е, Милън ли е? Аз не го познавам този човек. Не ми е популярен. Даже ми е световно безизвестен. Сигурен съм, че на голяма част от малкото му концерти са го замеряли със солидно количество яйца и домати.

Какво общо има той с футбола и откъде ме познава - за мен остава пълна мистерия. Явно е капацитет, въпреки че не личи от думите му да е такъв.

Нека изясним нещо - аз имам много, а и доста добри приятели цесекари. Това, че те са от друг отбор не ми пречи да ги уважавам, както и те мен.

За всеки средноинтелигентен човек в спортните среди е ясно, че шегите са постоянни и са част от нещата в спорта. Ние така си говорим. Това, че съм им казал "прасета", "чорбари" и т.н. какво общо има с футболните ми компетенции? Ще си говоря както си искам. Бас ловя, че никой на "Армията" не ми е сърдит. Да не би на снимките да има сърдити физиономии?

Моля, глупости са това. Сигурен съм, че за хората около него този Гилън е много популярен, но аз повтарям - не го познавам и никога, ама никога през живота си не съм го чувал".

Очаквайте подробности!