Нападателят на Ювентус Валери Божинов пропуска евроквалификациите с Беларус.

Както е известно на 2 юни избраниците на временния селекционер Станимир Стоилов гостуват в Минск, а четири дни по-късно е реванша в София.

Станимир Стоилов обяви имената на футболистите, играещи в чуждестранни клубове, на които ще разчита за двубоя. От Футболната централа обявиха списък с шестима футболисти, като това са капитанът Димитър Бербатов (Тотнъм, Англия), Стилиян Петров (Астън Вила, Англия), Мартин Петров (Атлетико Мадрид, Испания), Радостин Кишишев (Чарлтън, Англия), Димитър Иванков (Кайзериспор, Турция) и Владимир Манчев (Валадялид, Испания). За втория мач към групата ще се присъедини и халфът на Хановер Чавдар Янков. Както е известно футболистът е наказан за първата среща.

Сред футболистите, които не са получили повиквателни освен Валери Божинов, за когото Стоилов намекна, че няма да повика още на първата си пресконференция, са още Зоран Янкович, Георги Пеев, Светослав Тодоров, Благой Георгиев и Здравко Лазаров.

След като лекува травма в последните шест месеца в тима се завръща Мартин Петров, а отново повиквателна е получил и Владимир Манчев.

Станимир Стоилов ще разчита на група от 18 футболисти, като лагера на отбора започва на 28 май.

От щаба на националния тим все пак си оставиха вратичка, като бе обявено, че се наблюдават и други футболисти, играещи в чужбина, които може да бъдат повикани допълнително. Това ще стане най-късно до 18 май.