News.bg | Money.bg | Topsport.bg | Vsi4ko.bg | Gladen.bg | Lifestyle.bg | Ibox.bg | Mobile.news.bg

Регистрация | Забравена парола?

Вход

Футбол

Слуцкий: Миланов трябва да заякне

От Topsport.bg

„Другият му проблем е, че говори само български"

Последна редакция: 08.07.2013, 11:12

Размер на шрифта: a a a

миланов цска

Снимка:
Официален сайт на ЦСКА Москва

Русия Лига

Русия Премиер лига

Новото попълнение на ЦСКА Москва Георги Миланов бе подканен от треньора си Леонид Слуцкий да качи мускулна маса и да учи руския език.

„Армейците" се подсилиха с българския плеймейкър на Литекс и друг халф - Щефен Зубер от Грасхопърс.

„Новите ни играчи са доста различни, но ще играят заедно в атакуващата част на халфовата ни линия. Зубер е флангови играч. Има страхотен десен крак и приличен ляво. Бърз, експлозивен. Миланов има много добър ляв крак, но все още е доста млад, трябва да качи мускулна маса. Висок е 185 или 186 сантиметра, а тежи само 70 килограма. Играта му е близка до тази на Хонда", заяви специалистът.

„Отдавна следихме изявите на двамата. Впечатлението ми от първата им тренировка е добро. Виждаме, че са дошли да се учат, да бъдат сериозни конкуренти за титулярно място и да работя здраво по тази цел", продължи Слуцкий.

„С Миланов имаме проблем. Говори само български. Сега има временен преводач с него, но той вече започна да учи руски и съм сигурен, че скоро ще го говори. Зубер говори четири езика", каза още той.

Слуцкий заяви, че за първи път чува за вариант да вземе близнака на Георги Илия Миланов.

 


403 Forbidden

403 Forbidden


nginx/0.7.65
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx/0.7.65
Регистриран на: 12.10.2006, 20:08

3. ooops | 08.07.2013 14:26

Gruh-gruh, наистина ситуацията сега не е розова, за съжаление. Това с прехода от една ситсема към друга бе един съкрушителен удар по народа и по държавата. Съветската система не бе привлекателна за мнозина и от нея не виждахме лъскави коли, хубави дънки, качествена битова техника, красиви телевизори и т.н. Но най-важното измежду недоволствата на хората бе слабата възможност за пътуване из Европа и по света. Хората мислят само за себе си и на тях им е абсолютно все едно има я България или я няма, най-добре за почти всеки на него да е добре и да му е кеф. Затова изгубихме хора, много хора, носители на културата, на нашата специфична българска интелигентност. Някога като нация бяхме образовании, интересни, с индустрия, с производство,може би и не на високо ниво, но все пак имахме си нещо. Имахме гордост, самочувствие, силна национална самоидентификация. Имахме резерви, богатство като държавна категория, не като богатство на отделен човек. Но и това съсипахме. Сега сме слезли много надолу, нямаме качественно образование, вече сме с низка култура, без производство, без промишленост да не говорим че нямаме абсолютно никакъв потенциал за иновативна дейност, за високотехнологично производство. Унищожихме се за нула време. Защото всеки искаше да си направи кеф, да източи колкото се може повече ресурси от страната, да лапа, лапа…и да хукне из европата. Но едно е гадно – където и да отидеш, ти преди всичко си българин…
На мен лично ми е мъчно, че България е слязля толкова надолу по стълбата на развитието и се е превърнала в треторазрядна страна. Някога Швейцария е била едно голямо село, без индустрия, без технологии. България е била по-напред по много показатели от нея. Жалко…заради егоизъма и предателството на някои хора сме обречени.
България би могла да бъде едно много хубаво място за живеене, с приятни и добри хора, с култура и природа, с история и цивилизованост. Но нашите водачи и политици ни съсипаха окончателно! Излъгаха народа. Отнеха му България и го пръснаха унизен из Европа и САЩ.

Регистриран на: 12.10.2006, 20:08

2. ooops | 08.07.2013 13:02

Освен всичко друго Георги може да контрира Слуцкий с това, че исторически старобългарският славянски език е в основата на староруският, респективно - на съвременният руски език. И кирилицата Русия е получила на времето си от България, но не и обратното. Георги си е нужният човек там, в московският ЦСКА.

Регистриран на: 12.10.2006, 20:08

1. ooops | 08.07.2013 12:52

gruh-gruh, за Заубер да говори 3-4 езика е съвсем нормално, прилично. Той е швейцарец, Швейцария е развита страна, на хората там се гледа по-специално, има реални условия за обучение, комуникация и свободно време за индивидуален живот, и всичко това в пъти по-добро от това в България. Голям плюс за почти всеки редови швейцарец е да познава и да се изяснява на немски и френски – това са двата официални езика в алпийската държава. Нищо чудно е да е изучил и английски при големите възможности и атмосфера в Швейцария. За четвъртият език-може и да е малко преувеличение. Просто знае няколко думи на испански, да речем. За Миланов че не знае английски не е добре. Но останалото е съвсем ОК. Освен това, българският е много близък до руския и не само графично като азбука но и ссмислово и по думи и звуци. Така че Георги ще освои руския по-бързо и правилно в сравнение с Заубер.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx/0.7.65

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx/0.7.65
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx/0.7.65