Барселона постигна успех над Стелмет Зильона Гора с категоричното 93:64 в двубой от група „С" на Евролигата. Така вицешампините на Испания си осигуриха място в следавщата фаза - Топ 16.

Българският баскетболист Александър Везенков се включи в двубоя от резервната скамейка, но за 21:46 минути на терена се превърна в основна заплаха за коша на съперника. Българинът демонстрира безпогрешен мерник с 3/3 от зоната за три точки и 4/4 от линията за наказателни удари или общо 15 точки, като освен това, добави към сметката си 2 борби, 2 асистенции и 1 открадната топка, завършвайки като най-полезен за своя тим - с коефициент 23.

Алекс Абрин и Карлос Аройо също бяха на ниво за Барса и добавиха съответно по 16 и 15 точки, а Матеуш Понитка вкара 11 точки за домакините от Стелмет.

Противно на очакванията, двубоят започна равностойно и две минути преди края на първата част разликата в резултата бе само една точка и то в полза на домакините - 16:15. Все пак, в оставащите 120 секунди каталунците демонстрираха класа и след серия от 9:2, се откъснаха напред с 24:18.

През втората четвърт Барселона успя да задържи лидерската позиция, като заслуга имаше и Александър Везенков, който в рамките само на няколко минути наниза тройка, бе точен на два пъти от фала и се отличи с асистенция към Самюелс, а почивка дойде при най-голямата разлика до този момент в мача - 44:35 в полза на испанския гранд.

В началото на второто полувреме домакините от Стелмет успяха за момент да намалят пасива си до пет точки, но след това Саторански, Томич и Перпероглу се развихриха и след убийствена серия Барселона почти уби интригата в този мач - 69:50. Каталунците продължиха да мачкат съперника си и в заключителната последна четвърт, като разликата бързо стигна до 30 точки.

С основна заслуга за доброто представяне на гостите от Испания в тези минути имаше и Везенков, който използва максимално добре шанса, който получи. Българинът бе неудържим, като добави нови десет точки към сметката си, а последния съдийски сигнал прозвуча при 93:64 в полза на Барселона.